Beach Food Festival

door admin

Dit weekend is Texel het podium voor een nieuw foodfestijn: het Beach Food Festival. Je geniet hier twee dagen lang van heerlijke hapjes en drankjes, fijne muziek en een heleboel gezelligheid en dat alles met de voetjes in het zand in de warme zon.

Alhoewel het Beach Food Festival een heel divers festival is draait het hier natuurlijk grotendeels om heerlijk eten en drinken. De nadruk ligt sterk op lokaal voedsel en lokale aanbieders en je kunt hier genieten van de heerlijke maaltijden van onder andere The Bully, Charp Food, Kookstudio De Laurier, De Oude Vismarkt, De Texelse Soepketel, Smakelijk & Meer en Anneke’s Kitchen. De muziek wordt verzorgd door zowel nationale als lokale talenten. Zo treden de Amsterdamse roots reggae en dub formatie Rude Walkin’ en de lokale band Gone To The Beach op en draaien lokale dj’s Marco van Sambeek en Rob Wit fijne plaatjes. Naast heerlijk eten en drinken en fijne muziek kun je hier ook nog genoeg andere activiteiten ondernemen. Zo kunnen sportievelingen hier gaan suppen en kom je heerlijk tot rust met een fijne massage.

Beach Food Festival

Het Beach Food Festival is een festival met een sterke nadruk op duurzaamheid. Zo wordt er door de foodtrucks gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare materialen en zoveel mogelijk natuurlijke warmtebronnen, zijn er biologische dranken te koop, wordt er waar mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten en is er geen nachtprogramma om zo de rust en natuur te respecteren. Aan bezoekers wordt ook gevraagd om toch vooral met het openbaar vervoer of de fiets te komen, hun afval te scheiden en vooral bewust te consumeren.

Het Beach Food Festival vindt op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli plaats van 12.00 tot 23.00 op het Waddenstrand Oudeschild op Texel. De toegang is geheel gratis en het hele festival is cash only. Voor meer informatie over het festival en de programmering kun je een kijkje nemen op de website van het Beach Food Festival.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/beachfoodfestival/

Related Posts

Leave a Comment