Bilder & De Clercq

door Wanderlust

Vind jij het ook elke dag weer een uitdaging om te verzinnen wat er ’s avonds op tafel moet komen? Met het eenvoudige concept van Bilder & De Clercq hoef je deze dagelijkse keuzestress niet meer te hebben. Deze eetwinkel werkt met een heel handig systeem waarbij je simpelweg een recept kiest uit de winkel, daar de bijbehorende ingrediënten (in de juiste hoeveelheid klaargelegd) voor pakt die voor jouw gemak bij elkaar georganiseerd liggen en je bent klaar om naar huis te sprinten, de keuken in te springen en te koken. Dat is nog eens makkelijk boodschappen doen!

De winkels van Bilder & De Clercq, er zijn twee filialen in Amsterdam, zijn opgericht door Rogier Leopold en Diederik van Gelder. Net zoals velen van ons kampten zij dagelijks met de vraag ‘wat zullen we vanavond weer eens eten?’ Vanuit deze frustratie besloten zij een winkel te starten waar je eenvoudig kunt winkelen naar recept. Bilder & De Clerq verzint de recepten, elke week komen er 3 nieuwe recepten in de winkel, en de klanten kunnen in de winkel een recept kiezen en gelijk alle ingrediënten voor dat recept in de juiste hoeveelheden in hetzelfde schap vinden. Geen hele kruistochten door de supermarkt meer, geen onnodig grote verpakkingen die leiden tot verspilling en geen keuzestress meer over maaltijden.

wanderlust-blog.nl/bilder en de clercq

Wij hebben een bezoek gebracht aan de winkel aan de Ceintuurbaan en we waren erg onder de indruk van de prachtig ingerichte winkel en de goede sfeer die er hangt. Overal in de winkel staan schappen helemaal ingericht met de benodigdheden voor het betreffende recept dat uitgelicht wordt in dat schap en verder vindt je er ook nog genoeg boodschappen voor de overige dagelijkse inkopen. Tevens vind je in de winkel ook een gezellig eetcafé.

Natuurlijk is het concept niet helemaal origineel. Albert Heijn heeft ook dit concept in de winkel gehad, waarbij je in één schap verschillende ingrediënten kon kiezen voor een volledige maaltijd. Misschien biedt Albert Heijn dit nog steeds aan, ik weet het eigenlijk niet omdat deze maaltijden alles behalve spannend waren. Bilder & De Clercq onderscheidt zich door origineel te zijn in de recepten, wekelijks nieuwe recepten aan te bieden en ook daadwerkelijk de meest fantastische producten in de winkel te hebben, vers en van uitstekende kwaliteit.

wanderlust-blog.nl/bilder en de clercq

Voor een impressie van de gerechten die je kunt klaarmaken met de recepten van Bilder & De Clercq klik je hier. Het aanbod is zeer uiteenlopend, van hertenbiefstuk met gegrilde peersalade tot crêpes suzette. Origineel en afwisselend zijn de recepten zeker en het hoeft niet veel te kosten. De kosten voor de maaltijden variëren van keer tot keer. Voor de ingrediënten voor de crêpes ben je slechts € 1,89 per persoon kwijt en voor een maaltijd van een eendenboutje met gebakken witlof met zoete aardappelpuree betaal je € 8,59 per persoon. Je kunt dus zelf kiezen voor de maaltijd die binnen jouw budget past. Wellicht is het niet voor iedereen haalbaar om hier dagelijks de inkopen te doen, maar het is zeker een leuke oplossing voor die hectische avonden zonder kookinspiratie die we allemaal wel kennen toch?

Je vindt de winkels van Bilder & De Clercq aan de Ceintuurbaan 334 en de De Clercqstraat 44. De winkels zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 21.00 en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00.

Related Posts

Leave a Comment