De laatste jaren heeft de burger een enorme transformatie doorgemaakt. Van een kleffe fastfoodburger zijn we gegaan naar culinaire burgers die haast door kunnen gaan voor kleine kunstwerkjes. Burgers staan bij bijna elk restaurant op het menu en of je nu houdt van een beefburger of een vegaburger: de mogelijkheden zijn eindeloos. De meest innovatieve burger is en blijft wat ons betreft wel de veganistische Dutch Weed Burger: een plantaardige hamburger op basis van zeewier.
The Dutch Weed Burger is enkele jaren geleden ontwikkeld en is in korte tijd enorm populair geworden in ons land. De burger wordt verkocht bij hun eigen foodtruck op diverse festivals en andere evenementen gedurende het jaar, maar ook bij veel verschillende restaurants door het hele land en zelfs in de vorm van The Dutch Weed Bagel bij Bagels & Beans. De burger isĀ opgebouwd uit een smakelijke burger gemaakt van sojasnippers en kombu, een knapperig broodje met chlorella en een saus op basis van zeesla en zomerwier. De burger is 100% plantaardig en daarmee geschikt voor en geliefd bij vegetariĆ«rs en veganisten.
Binnenkort is de burger dus ook te proeven in de flagshipstore van The Dutch Weed Burger. Hier kun je ook kennismaken met een uitgebreider assortiment aan zeewierproducten, zoals de vorig jaar gelanceerde Weed Bites: gefrituurde bites gemaakt van micro-algen en bonen. Het plan is om nog meer klassieke snacks te vernieuwen volgens eigen recept, natuurlijk met zeewier. De winkel zal de deuren openen in het voorjaar van 2017 in Amsterdam. Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte. Tot die tijd is The Dutch Weed Burger op verschillende plekken in ons land te proeven. Neem een kijkje op de website van The Dutch Weed Burger voor meer informatie en verkooppunten in het land.
Bron foto’s: https://www.facebook.com/dutchweedburger/