First Things First

door admin

Vorige week waren wij een dagje in Nijmegen en natuurlijk kon een bezoek aan First Things First niet uitblijven. Zoals de naam van deze gezellige hotspot als zegt was dit onze eerste prioriteit tijdens ons dagje Nijmegen. We hadden alleen maar goede dingen gehoord over deze koffiebar op het Honig Complex en we hadden dringend behoefte aan een goede kop koffie. Gelukkig werden onze verwachtingen meer dan waargemaakt!

First Things First is in 2014 geopend op het Honig Complex in Nijmegen: de voormalig Honigfabriek waarvan het complex nu in gebruik is genomen door allerlei nieuwe en hippe hotspots en ateliers en waar regelmatig leuke activiteiten wordt georganiseerd. First Things First is één zo’n hotspot gevestigd op het terrein en het is een match made in heaven. De industriële uitstraling van het pand past perfect bij de stoere en ambachtelijke uitstraling van First Things First.

First Things First

De koffiebar bevindt zich in de koffiebranderij van Blommers Coffee Roasters. Dit jonge bedrijf is het initiatief van jonge ondernemers Robert en Berend die hun eigen koffiebranderij zijn begonnen en op het Honig Complex zelf hun koffie branden en schenken bij onder andere First Things First.

First Things First

Natuurlijk wordt er meer geserveerd bij First Things First dan alleen koffie. De kaart is niet heel uitgebreid, maar dat hoeft ook helemaal niet wanneer alle producten met zorg zijn geselecteerd en bereid. Naast de lokaal gebrande koffie wordt hier bijvoorbeeld sap uit de streek geschonken en ook de verschillende soorten brood zijn allemaal afkomstig van streekbakker Jorrit. Vers en lokaal vat de kaart goed samen en je kunt hier uitstekend terecht voor een maaltijd als vegetariër of veganist, wat niet altijd vanzelfsprekend is bij horecagelegenheden.

First Things First

Je vindt First Things First op het Honig Complex in Nijmegen aan de Waalbandijk 14-B. De koffiebar is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00. Wil je meer weten over deze leuke koffiebar? Kijk dan zeker eens op hun Facebookpagina.

Related Posts

5 Beantwoorden

mijntje 6 mei 2015 - 8:10 am

Hoihoiiii Wat een leuke plek, ziet er gaaf uit. Als ‘k ooit in Nijmegen ben zal ik daar een lekker bakkie komen doen! Thanx vd tip. Fijne dag en liefs & wat heb jij ‘n fijn blog…^_~ Greets, Mijntje.

Reply
mijntje 6 mei 2015 - 8:13 am

Sorry, JULLIE hebben een fijn blog En wat een stoer bord hangt er ook boven de koffie-spot.

Reply
Tessa 6 mei 2015 - 8:23 am

Thanks, zo fijn om te horen dat ons blog wordt gewaardeerd :D. Het is echt een heel stoere plek en alhoewel het Honig Complex niet helemaal in het centrum ligt is er genoeg te beleven op het complex om je daar een tijd te vermaken.

Reply
Chloe Serk 6 mei 2015 - 12:39 pm

Ah is een leuk tentje, ben er ook wel eens geweest..Kom je uit Nijmegen trouwens? X

Reply
Tessa 6 mei 2015 - 12:58 pm

Ja leuk he? Nee, we komen niet uit Nijmegen, we waren een dagje op bezoek en dan moeten we natuurlijk alle leuke hotspots even bezoeken :).

Reply

Leave a Comment