Food Soul Festival

door admin

Vorig weekend vond het Food Soul Festival plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Een gezellig feest met fijne muziek en een heleboel foodtrucks met het lekkerste eten. Natuurlijk waren wij van de partij!

Het Food Soul Festival is een een toerend foodfestijn waar je in een gezellige sfeer kunt genieten van al het heerlijks dat de meest uiteenlopende foodtrucks te bieden hebben in ons land. Op 30 en 31 januari en 1 februari vond de tweede editie van dit festival plaats en dit was de eerste keer dat het festival op een overdekte locatie plaatsvond, namelijk de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

Bij binnenkomst in de Kromhouthal kwam de rook en de geur van de brandende grills ons al snel tegemoet. De sfeer was merkbaar relaxed en gezellig en de normaal gesproken enorme hal was omgetoverd tot een gezellige en knusse foodmarkt vol met de leukste foodtrucks. Wel was het er enorm druk dus een zitplaats bemachtigen bleek nog niet zo eenvoudig te zijn en ook bij het bestellen van gerechten waren de rijen soms enorm. En wij dachten nog wel dat het festival nog niet zo bekend was.

wanderlust-blog.nl/food soul festival

Het aanbod van de foodtrucks was enorm gevarieerd. Zo kon je hier natuurlijk genieten van een biertje, wijntje of glaasje fris, maar er was bijvoorbeeld ook een leuke limonadestand aanwezig. Qua eten was er overweldigend veel om uit te kiezen en natuurlijk zijn wij er niet aan toegekomen om alles te proberen. Zo was er bijvoorbeeld de lamscurry van Joeri Tandoeri, de pulled pork sandwiches van Smokey Goodness, broodjes stoofvlees van de Filostoof en de houtovenpizza’s van Wood Mobile Pizza. Voor de vega’s onder ons was er ook genoeg te kiezen. Zo was bijvoorbeeld Vleesch noch Visch aanwezig met hun vegetarische gyros en waren er zelfs cheeseburgers te krijgen met een burger van alleen kaas (voor de vegetariërs dan). Maar ook zoetekauwen kwamen hier ook zeker aan hun trekken met foodtrucks voor onder andere crêpes, heerlijke taartjes van Suiker & Bloem en zelfs popcorn en suikerspin.

De goede sfeer was deels te danken aan de leuke inrichting van de hal. Overal waren gezellige zitplekken te vinden en de palmbomen gaven het geheel een zomers gevoel. De dj draaide de leukste plaatjes vanaf zijn omgebouwde tractor (ja echt!) en hier en daar gingen zelfs de voetjes van de vloer.

wanderlust-blog.nl/food soul festival

De entree voor het Food Soul Festival was gratis en dat is natuurlijk heel erg fijn. Wat wij wel enigszins teleurstellend vonden was dat er enkel betaald kon worden met muntjes. Per muntje betaalde je € 2,50 en je kunt je voorstellen dat de kosten voor een gezellig middagje of avondje eten dan al snel oplopen. Zo betaalde je standaard 1 1/2 of 2 muntjes voor een wijntje of biertje en 3 muntjes voor een gerecht was zeker geen uitzondering. € 7,50 voor een gerecht vonden wij toch een aardig hoog bedrag, vooral omdat de porties niet altijd even royaal waren. Helaas vergeet je door het betalen met muntjes al snel om te rekenen en geef je vele malen meer geld uit dan je had gedaan wanneer je met contant geld zou betalen. Wat ons betreft was dit het enige nadeel van een anderszins heel gezellig en smaakvol festival.

De eerstvolgende editie van het Food Soul Festival vindt plaats van 29 januari tot en met 31 januari, wederom in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Om op de hoogte te blijven van de aankomende edities is het Food Soul Festival te volgen op Facebook.

Related Posts

Leave a Comment