Foodtour Bites & Stories

door Wanderlust

Vorige week waren wij weer eens een dagje in het ontzettend gezellige centrum van Den Haag te vinden op uitnodiging van Marthe en Kerensa van Bites & Stories. De hele dag namen zij ons, een selecte groep bloggers, mee op sleeptouw door Den Haag en lieten ze ons kennis maken met de leukste hotspots en plekjes in hun geliefde stad. Op zaterdagochtend om kwart voor twaalf verzamelden we voor het paleis Noordeinde in het centrum van Den Haag en maakten we kennis met elkaar. In een gezellige groep van 9 personen (inclusief 2 gidsen) trokken wij de binnenstad door.

Bites & Stories Foodtour

We maakten een aantal korte tussenstops bij onder andere ’t Bakkertje, waar we Haagse poffâh te proeven kregen, en het goed verstopte klooster in het centrum waar de Haagse broeders hun eigen bier brouwen welke exclusief in enkele cafés rondom het klooster wordt geschonken. Bij slagerij Dungelmann, die al in 1861 is opgericht en één van de hofleveranciers is, maakten we onder andere kennis met de heerlijke kroketten van Dungelmann. Deze maken zij nog steeds zelf, net als de gehaktbal die we mochten proeven. Na een verdere wandeling door het centrum namen we plaats bij Hop & Stork in De Passage voor koffie en iets lekkers.

Bites & Stories Foodtour

Hop & Stork is een chocolatier en restaurant in De Passage in het centrum van Den Haag. In de winkel vind je de mooiste chocoladecreaties die je ooit hebt gezien en in het aangrenzende restaurant kun je plaatsnemen voor een heerlijke kopje koffie of thee met allerlei lekkernijen. Wij waren enorm onder de indruk van deze chocolatier en binnenkort lees je dan ook veel meer over Hop & Stork in een uitgebreider artikel over deze leuke hotspot.

Bites & Stories Foodtour

Na onze rustpauze bij Hop & Stork en een heleboel lekkere chocolaatjes en een tussenstop bij de haringkraam op het Buitenhof was het tijd voor een gezonder hapje bij Fine Fresh Food. Dit biologische restaurant ligt in dezelfde straat als BLOEM in het centrum van Den Haag en hier ben je aan het juiste adres voor gezonde sapjes en gerechten van zoveel mogelijk lokale en duurzame producten. Veel gerechten hier zijn raw, glutenvrij, vegetarisch of veganistisch en suikervrij. Hier maakten we kennis met onder andere hun bietenburger en hun sushiburger en alhoewel deze niet zo aan ons besteed waren vonden wij de raw brownie als toetje wel ontzettend lekker en een echte aanrader.

Bites & Stories Foodtour

Alsof we op dit punt van de tour nog niet genoeg lekkers te eten hadden gehad was onze volgende stop de conceptstore van De Vegetarische Slager. De Vegetarische Slager brengt een heleboel vegetarische producten uit zoals vegetarische tonyn, gehackt, speckjes, kroketten, snackballetjes en burgers en hoopt hiermee ook vleeseters aan te sporen om iets vaker vegetarische producten te eten omdat dit veel duurzamer is. De producten zijn verrassend ‘vlezig’ van structuur en goed gekruid waardoor ze ontzettend lekker zijn en voor vleeseters nauwelijks te onderscheiden zijn van vleesproducten. Deze winkel is de enige winkel van De Vegetarische Slager en hier wordt constant gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe producten. In de winkel is het enorm uitgebreide assortiment van De Vegetarische Slager te koop en daarbij verkopen ze ook een heleboel fijne, vaak ambachtelijke en duurzame, producten van kleinere merken en producenten. De fijne producten van De Vegetarische Slager zijn ook verkrijgbaar bij supermarkten als Jumbo en Albert Heijn en hun saucijzenbroodje ligt tegenwoordig al bij de Broodzaak en de Albert Heijn To Go.

Bites & Stories Foodtour

Na ons bezoek aan De Vegetarische Slager kregen wij een stuk heerlijke spekkoek van Toko Toet te proeven. Helaas konden we zelf geen bezoek brengen aan deze toko omdat deze buiten het centrum gevestigd is, maar als we de meiden op hun woord mogen geloven is dit één van de beste toko’s in Den Haag met sowieso de lekkerste spekkoek. De laatste foodstop op deze tour was Baladi, een Libanese bakkerij waar je overheerlijke manouche eet. Manouche is een traditioneel Libanees flat bread welke wordt belegd met diverse heerlijke toppings zoals za’atar, labneh of gehakt. We hebben hier echt genoten van een aantal stukken heerlijke manouche en binnenkort kun je een uitgebreid artikel over Baladi op Wanderlust verwachten. We eindigden de tour in café Huppel the Pub, één van de weinige cafés waar het bier van de eerder genoemde Haagsche Broeder wordt geschonken. Dit café is in 2015 uitgeroepen tot beste Whiskey Café en is een echt typisch bruin café.

Bites & Stories Foodtour

Wij hebben enorm genoten van de foodtour van Bites & Stories. Niet alleen is het een ontzettend leuke manier om kennis te maken met wat Den Haag allemaal te bieden heeft op culinair gebied, de meiden weten ook enorm veel te vertellen over de stad en weten je te wijzen op de leukste monumenten en plekken die je anders gewoon voorbij was gelopen. De tour is doorspekt met leuke verhalen en persoonlijke anekdotes en dit maakt het tot een bijzondere beleving.

Bites & Stories Foodtour

Wil jij ook eens op zo’n ontzettend leuke foodtour door Den Haag? Dat kan! Bites & Stories organiseert regelmatig food tours door Den Haag waar jij ook aan kunt deelnemen. In een groep van 3 tot 10 personen ontdek je zo op een geheel nieuwe manier de binnenstad van Den Haag terwijl je 8 tot 10 leuke locaties aandoet en op diverse locaties wat lekkers te eten en drinken krijgt. De meiden weten over allerlei plekken en hotspots wat inspirerends te vertellen. Het is trouwens ook mogelijk om een privétour te boeken en er kan rekening worden gehouden met diverse dieetvoorkeuren en -restricties. Voor meer informatie over deze leuke food tour kun je een kijkje nemen op de website van Bites & Stories.

Related Posts

Leave a Comment