Goed gezelschap en een borrelplank

door Wanderlust

Tijdens feestjes of gezellig borrelen met vrienden mag een gevarieerde borrelplank niet ontbreken. In dit blog geven wij je inspiratie voor het samenstellen van een borrelplank. Dit kun je zien als kunst: door kleuren van het eten op een fijne manier samen te brengen creëer je een mooi plaatje. Bijna zonde om op te eten. 

Gastvrouw of heer heeft ook tijd voor een praatje

Het grote voordeel is natuurlijk dat iedereen naar hartelust kan pakken waar hij of zij zin in heeft. En je hoeft als gastvrouw of gastheer niet telkens naar de keuken om toastjes te smeren of hapjes te maken. Bovendien worden de toastjes niet zacht omdat ze nog niet besmeerd zijn. En je kunt het plateau zo groot of klein maken als nodig is. 

Waar moet ik aan denken bij het samenstellen van een borrelplank?

De volgende producten doen het goed op ieder feestje: 

  • Toastjes ideaal als ondergrond voor smeersels een kaasje
  • Smeersels altijd goed op een toastje en je kunt er heel veel kanten mee op. Stem ze af op de rest van je producten voor een evenwichtige smaakbeleving.
  • Olijven het is erg leuk om deze met diverse marinades te serveren. Om er voor te zorgen dat de olijven makkelijk verorberd kunnen worden, is het handig om er prikkers bij te serveren.
  • Nootjes een graag geziene gast op elke borrel. Ga je voor pittig of neutraal? 
  • Worst fuet en chorizo is erg lekker. Ook kun je grillworst of paardenworst toevoegen. Stem de soorten af op wat de gasten lekker vinden.
  • Kaas Nederland, kaasland. Jong, belegen en oud zijn prima. Ook schimmelkaas, brie of kruidenkaas doen het altijd goed.
  • Extra’s wat dacht je van noten of vijgenbrood? Druiven smaken lekker bij een goed glas wijn. 

Warme hapjes worden ook zeer gewaardeerd, wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Champignons in bierbeslag
  • Mini loempia’s (zowel vlees als vega)
  • Butterflygarnalen
  • Uienringen
  • Mozzarellasticks
  • Nacho’s uit de oven
  • Gegrilde groenten zoals courgette en paprika

Related Posts

Leave a Comment