Nieuw in de schappen: Havergrutten

door Wanderlust

Wij van Wanderlust zijn gek op lekker eten en we volgen de leukste hotspots dan ook op de voet. Maar we zijn net zo goed fan van zelf lekker koken en we zijn dan ook altijd op zoek naar fijne nieuwe producten in de winkelschappen. Vorige week ontdekten we weer een handig nieuw product: havergrutten.

Havergrutten? We horen het jullie denken. Havergrutten zijn in Nederland lang niet zo bekend als bijvoorbeeld havervlokken en havermout.  Havergrutten zijn ongeplette haverkorrels die in kleine stukjes zijn gesneden. De haver behoudt zo de volle smaak en alle goede ingrediënten blijven zo behouden.

De havermoutontbijtjes vliegen ons op social media om de oren. Zelf doen we hier net zo goed aan mee en we hebben net het ontzettend leuke boek Havermoutje van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok ontdekt, een boek boordevol heerlijke recepten met havermout. Een review van dit boek volgt trouwens snel. Pascalle en Mathijs experimenteren er flink op los met haverproducten en in Amerika maakten ze kennis met havergrutten en waren ze direct groot fan. Havergrutten, ook wel steel cut oats genoemd, zie je steeds vaker op de ingrediëntenlijst staan van, voornamelijk Amerikaanse, kookboeken. In Nederland was het niet tot nauwelijks te vinden en deze havermoutfans vonden dat het tijd werd om ook Nederland kennis te laten maken met havergrutten.

Pascalle en Mathijs zijn toen een samenwerking aangegaan met De Halm, een Nederlandse graanpletterij en producent van een uitgebreid assortiment aan biologische granen, en sinds de afgelopen maand liggen de havergrutten voor het eerst in de winkel. De havergrutten van De Halm zijn verkrijgbaar bij de Ekoplaza en de betere biowinkels. Voor meer informatie over dit nieuwe product kun je een kijkje nemen op de het blog van Havermoutje. Hier vind je ontzettend veel heerlijke havermoutrecepten en de hele maand juli hebben zij recepten gepubliceerd met de nieuwe havergrutten in de hoofdrol.

Bron foto 1: http://www.havermoutje.nl/havergrutten/

Related Posts

Leave a Comment