Kookboektip: Havermoutje

door admin

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met het succesvolle Instagramaccount van Havermoutje, een initiatief van het leuke stel Pascalle Bonnier en Mathijs Kok die met havermout de meest geweldige creaties weten te maken. Maar wisten jullie al dat er ook een kookboek is verschenen van Havermoutje? Vandaag laten we jullie kennis maken met dit ontzettend leuke kookboek boordevol heerlijke recepten.

Het Instagramaccount van Havermoutje is al tijden een grote online hit. Niet verwonderlijk want Pascalle en Mathijs weten niet alleen heerlijke gerechten te maken van havermout, hun fotografie is ook nog eens heel erg indrukwekkend. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voor de twee een kookboek mochten maken. Eerder dit jaar kwam het kookboek, natuurlijk genaamd ‘Havermoutje’,  uit en wij waren eindelijk in de gelegenheid om een aantal recepten uit te proberen.

Havermoutje

Het boek bevat een heleboel recepten met havermout voor elk moment van de dag. Het boek begint met een uitleg over alles wat je écht moet weten over havermout en alle verschillende haverproducten. Daarop volgen een aantal basisrecepten om zelf de ideale havermoutpap te maken. De overige recepten zijn ingedeeld in 4 hoofdstukken: ontbijt, lunch, snacks en diner.

Natuurlijk waren wij direct fan van de heerlijke ontbijtrecepten uit het boek, zoals het chai havermoutje en het verse vijgen-vruchtenhavermoutje, maar je kunt nog zoveel meer met havermout. Wij zijn aan het bakken geslagen en hebben zowel de havermoutontbijtkoek en de havermoutkoekjes gemaakt en deze waren beiden overheerlijk en ook nog eens gezond! Zelfs voor het diner zijn de mogelijkheden eindeloos met havermout. Wat dacht je bijvoorbeeld van een havermoutpizza of havermoutkroketjes met geitenkaas?

Havermoutje

Het kookboek ‘Havermoutje’ is bij diverse boekhandels te verkrijgen en bijvoorbeeld hier te bestellen voor € 19,99. Binnenkort verschijnt alweer het tweede boek van Pascalle en Mathijs, genaamd ‘Nootje’. Dit kookboek zal boordevol heerlijke gerechten met noten staan. Wil je Havermoutje graag volgen? Check dan zeker eens hun website of het Instagramaccount van Havermoutje.

Bron foto 1: Bron: https://instagram.com/havermoutje/
Bron foto 2: Bron: https://instagram.com/havermoutje/

Related Posts

Leave a Comment