Kookboektip: Miljuschka’s Food Trucks

door admin

De meeste foodies zijn wel bekend met Miljuschka Witzenhausen door haar foodblog Food My Favourite Dish of haar leuke foodprogramma’s op 24Kitchen. Miljuschka kreeg de fantastische kans om voor 24Kitchen naar Amerika te gaan om daar op zoek te gaan naar de smaak en de oorsprong van mobiele keukens. Er volgde een road trip langs Austin, Los Angeles en New York waarin zij een heleboel leerde over de foodtruckcultuur en natuurlijk kennis maakte met een heleboel heerlijke gerechten. Al deze kennis en deze heerlijke gerechten zijn gebundeld in het boek ‘Miljuschka’s Food Trucks’, het best te omschrijven als een culinaire reis door foodtruckland.

Miljuschka's Food Trucks

In het boek vind je een heleboel informatie over foodtrucks en de ontstaansgeschiedenis van mobiele keukens. Daarnaast deelt Miljuschka met veel enthousiasme haar favoriete foodtrucks in Amerika die zij heeft leren kennen tijdens haar roadtrip. Zo leer je bijvoorbeeld Paul Qui kennen, de chef achter de foodtruck East Side King in Austin die als signature dish bietfriet heeft, of Wes Avila, de persoon achter Guerrilla Tacos in Los Angeles waar je de bijzondere, en volgens Miljuschka sterrenrestaurantwaardige, scallop sea urgin taco eet. Je leert de personen achter de foodtrucks kennen en daarnaast weet je ook gelijk welke foodtrucks en welke signature dishes je echt op je bucketlist moet zetten voor een toekomstige reis naar Amerika.

Miljuschka's Food Trucks

Maar natuurlijk is het boek niet compleet zonder een aantal heerlijke recepten en daar staat het boek gelukkig vol mee. De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Vlees, Vis, Vega, Voor Erbij en Zoet & Drinks en elk hoofdstuk bevat een aantal heerlijke recepten die zijn geïnspireerd door de reizen en ontmoetingen van Miljuschka.

Miljuschka's Food Trucks

Natuurlijk zijn wij gelijk de keuken ingedoken met het boek en het eerste recept dat wij uitprobeerden was De ultieme New Yorkse hotdog, een hotdog met zoete bacon, worstjes van Brandt & Levie en heerlijke zuurkool. Het was met recht de lekkerste hotdog die we ooit hebben geproefd en deze zal nog heel veel keren op ons weekmenu verschijnen. Op ons lijstje om te maken staan sowieso nog de vegan brownies en de scrambled eggs met spek, maar we verwachten dat we hier net zo enthousiast over zullen zijn als over de heerlijke hotdog.

Miljuschka's Food Trucks

Het boek is wat ons betreft een echte aanrader! De vormgeving is prachtig, de verhalen van de chefs zijn inspirerend en de recepten zijn niet al te ingewikkeld waardoor de gerechten voor zowel doorgewinterde koks als beginnende koks goed te bereiden zijn. Wil jij je ook graag laten inspireren door de beste foodtrucks en de heerlijkste foodtruckgerechten? Het boek ‘Miljuschka’s Food Trucks’ is nu overal verkrijgbaar en bijvoorbeeld hier te bestellen voor € 19,95.

banner

Related Posts

Leave a Comment