Hoe vind je de beste drone voor jouw komende vakantie?

door Wanderlust

Heb je een toffe vakantie op de planning staan? Ga je bijvoorbeeld een toffe rondreis door Azië maken? Ga je de gehele westkust van Amerika ontdekken? Of ga je door Scandinavische landen een gave rondreis maken? Zolang je ‘Wanderlust’ hebt, kun je echt elk jaar één of meerdere prachtige reizen maken.

Het is goed te begrijpen dat je zo’n gave reis op beeld vast wilt leggen. Je kunt dit doen met jouw smartphone of met een normale fotocamera. Iets wat nog veel leuker is, is om gebruik te maken van een drone. Een terechte vraag hierbij is wel hoe je de beste drone kunt vinden. Met onderstaande tips kun je snel de ideale drone voor jouw komende vakantie vinden.

Bedenk goed wáár je de drone voor wilt gaan gebruiken

Ten eerste is het belangrijk om goed na te denken waar je de drone voor wilt gebruiken. Wil je de drone op grote hoogtes gaan gebruiken? Of wil je de drone juist langere tijd achtereen gesloten kunnen gebruiken? Dit zijn enkele van de vragen waar je goed over na moet denken.

Bedenk hoe je de drone mee wilt nemen

Ga je met jouw backpack door Azië heentrekken? Dan kun je het beste voor een mini drone kiezen. Zo’n drone is lekker compact, waardoor je ‘m moeiteloos overal mee naar toe kunt nemen. Mocht je ‘gewoon’ met een koffer en rugzak op reis gaan, kun je een normale drone prima meenemen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt dus ook af van het soort reis dat je gaat maken.

Stel een maximum budget voor jezelf vast

Wil je een paar honderd euro aan een nieuwe drone uitgeven? Of wil je de kosten graag zo laag mogelijk houden? Op basis van jouw eigen budget kun je op zoek gaan naar geschikte drones. Het advies is dan ook om een maximum budget voor jezelf vast te stellen; daarmee weet je de zoektocht naar de juiste drone te vergemakkelijken.

Hoeveel ervaring heb je?

Heb je zelf al enige ervaring met het besturen van een drone? Dan kun je voor een drone kiezen die een behoorlijke snelheid kan halen. Mocht je nog helemaal geen ervaring hebben, is dat uiterst onverstandig. Indien je géén ervaring hebt, is het namelijk lastig(er) om een drone onder controle te houden. 

Kijk goed naar de volgende specs

Ook is het advies om goed naar de volgende specificaties te kijken:

  • Beelddefinitie ondersteuning: is de drone in staat om in 4K beelden vast te leggen? Of maakt de drone in ‘slechts’ Full HD kwaliteit beelden?
  • Maximale vliegduur: hoe lang kan de drone op één acculading vliegen? Idealiter is dit uiteraard zo lang mogelijk.
  • Maximale vliegafstand: hoeveel kilometer kan de drone afleggen voordat de accu leeg is? Uiteraard is deze afstand idealiter ook zo lang mogelijk.
  • Megapixels: check tot slot ook goed hoeveel megapixels de camera van de drone heeft. Des te meer, des te beter.
  • Maximale snelheid: hoe hard kan de drone vliegen? Ook dat is een belangrijke vraag om even naar te kijken.

Related Posts

Leave a Comment