Jansje

door admin

Haarlem is een superleuke stad als je houdt van duurzame en bijzondere winkels. Een goed voorbeeld daarvan is Jansje, een gezellige winkel in één van de grote winkelstraten waar duurzame producten en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan.

Jansje ligt aan de Grote Houtstraat, één van de grootste winkelstraten in Haarlem. Ondanks de drukte in de straat is de winkel erg knus en gezellig. In deze winkel vind je een uitgebreid assortiment aan duurzame en faire producten vanuit de hele wereld. Van boeken tot speelgoed en van kaartjes tot kussens, je vindt het hier allemaal.

wanderlust-blog.nl/jansje

Naast de winkelruimte heeft Jansje ook nog een ouderwetse kelder waar het complete assortiment aan gerecyclede olieblikken wordt getoond. Deze olieblikken zijn op Bali omgetoverd tot designobjecten en zijn stuk voor stuk leuk vormgegeven zodat ze als leuke opbergers in huis kunnen worden gebruikt.

wanderlust-blog.nl/jansje

Niet alleen de producten worden geproduceerd vanuit een duurzaam en maatschappelijk betrokken gedachtegoed, ook de winkel zelf hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Zo werken bij Jansje bijvoorbeeld betrokken en goed opgeleide mensen met een beperking in de winkel.

Maar Jansje is meer dan alleen een winkel. In het pand bevindt zich ook een gezellige lunchroom en Jansje heeft ook een webshop waar je deze prachtige, duurzame producten ook kunt bestellen. Erg handig als je niet direct in de omgeving van Haarlem woont. In de webshop vindt je naast alle producten ook nog eens heldere informatie over zowel de herkomst van het product als bijvoorbeeld de duurzaamheid. Erg handig en transparant. We zouden willen dat dit bij meer winkels de standaard was.

wanderlust-blog.nl/jansje

Je vindt Jansje in Haarlem in de Grote Houtstraat 45. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag.
Maandag     12.00 – 17.30
Dinsdag       10.00 – 17.30
Woensdag   10.00 – 17.30
Donderdag  10.00 – 21.00
Vrijdag         10.00 – 17.30
Zaterdag      10.00 – 17.00
De bijbehorende lunchroom is van maandag tot en met zaterdag geopend tot 16.00 voor een hapje eten en tot 16.30 voor een drankje. Wil je meer weten over Jansje of de webshop bezoeken? Klik dan hier.

Related Posts

Leave a Comment