Livingstone Coffee Bar

door admin

Vorige week waren wij een dagje in Amersfoort om daar een aantal leuke hotspots te ontdekken. Natuurlijk begint onze zoektocht altijd naar een goede spot voor koffie en we werden niet teleurgesteld. In Amersfoort vind je namelijk Livingstone, een knusse en ietwat verscholen coffee bar waar je écht lekkere koffie vindt en je te buiten kunt gaan aan de heerlijke taartjes. Wij zijn natuurlijk direct al groot fan!

Livingstone Coffee

In het oude centrum van Amersfoort liggen ontzettend veel leuke hotspots verscholen, je moet alleen weten waar je moet zijn. Gelukkig gaan we nooit onvoorbereid op pad en wisten we enigszins dat we vooral de grote winkelstraten moesten vermijden en de kleine straatjes en pleinen van de oude binnenstad moesten verkennen. Daar troffen we Livingstone aan, een gezellige coffee bar op de hoek van een sfeervol plein waar je zowel binnen als buiten in alle rust kon zitten met een kop koffie, iets lekkers en eventueel een laptop om aan het werk te gaan.

Livingstone Coffee

Livingstone opende de deuren in 2015 en is sindsdien al meerdere keren getipt door diverse media als the place to be in Amersfoort. Niet heel verrassend gezien de huiselijke uitstraling, gemoedelijke sfeer en de nadruk op kwaliteit. Overal staan heerlijke luie stoelen, banken en gezellige tafeltjes, boven kun je plaatjes draaien op een oude platenspeler en kiezen uit een leuke selectie bordspellen om gezellig te spelen en de grote hoeveelheid prachtige planten maken het huiskamergevoel helemaal af.

Livingstone Coffee

Natuurlijk kom je hier in de eerste plaats voor een hapje en een drankje. De koffie wordt hier echt met liefde gezet met bonen die met grote zorg zijn geselecteerd en ook de theekaart biedt een aantal heerlijke opties. Je kunt natuurlijk kiezen voor een espresso, cappuccino of filterkoffie, maar er staan ook diverse thee- en koffiespecials op de kaart, zoals de mocha cappuccino of de matcha latte. De menukaart is bescheiden, maar je kunt hier heerlijk ontbijten met cruesli of toast en ‘s middags een tosti bestellen, zoals de taco tosti, tosti tropicana of een tosti classic. Aan de bar kun je vragen wat voor gebak er die dag wordt geserveerd en je zult vast niet teleurgesteld worden. Wij genoten van een heerlijke carrotcake en bananenbrood met bosbessen en dat waren echte aanraders, maar we weten dat het assortiment ieder keer weer anders kan zijn dus laat je vooral verrassen!

Livingstone Coffee

Je vindt Livingstone aan de Groenmarkt 11 in Amersfoort. De coffee bar is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.30 en op zondag van 11.00 tot 17.30. Livingstone Coffee is dit weekend trouwens ook te vinden op Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. Wil je meer weten over deze leuke hotspot bezoek dan zeker ook de Facebookpagina van Livingstone.

Related Posts

Leave a Comment