Stephen & Penelope

door admin

Een prachtige naam voor een prachtige winkel. Onlangs liepen wij in de Nieuwe Hoogstraat in Amsterdam en zagen wij dat er een nieuwe winkel was geopend: Stephen & Penelope. Nu zijn wij vaak in de Nieuwe Hoogstraat te vinden vanwege leuke hotspots als Zipper, Stach, Candy Freaks, Marbles Vintage and Design en het nabijgelegen Betty Blue en Stephen & Penelope is in de straat met hun winkel volledig gericht op breien en haken een ontzettend leuke aanwinst.

Stephen & Penelope is geen nieuwe winkel. Voordat zij zich eind juni in het pand aan de Nieuwe Hoogstraat vestigden waren zij al te vinden in de Kerkstraat in Amsterdam. Wij hadden nog niet van de winkel gehoord tot deze op de huidige locatie opende en zij zijn zelf ook blij dat ze de stap hebben genomen om van locatie te wisselen. Het pand is prachtig met een grote etalage en maar liefst twee verdiepingen voor hun geweldige assortiment.

Stephen & Penelope

De winkel is het initiatief van Stephen West en Malia Mather. Ik (Tessa) brei en haak wel als hobby, maar erg bekend met ‘het wereldje’ ben ik niet, anders had de naam Stephen West wel een belletje doen rinkelen. Stephen West is namelijk behoorlijk bekend in de breiwereld vanwege zijn designs! Al waren wij hier dan niet van op de hoogte, we weten wel dat ze in deze winkel echt een uitzonderlijk mooi assortiment beschikbaar hebben. Naast de producten die in de meest hobbywinkels wel te krijgen zijn streven zij ernaar om ook speciale soorten wol of bijzondere kleuren in hun assortiment op te nemen. Je vindt hier dan ook een enorme variatie in kleuren, soorten en diktes van garen. Natuurlijk vind je hier ook heel veel accessoires voor breien en haken en ook de mooiste boeken om inspiratie op te doen.

Stephen & Penelope

Bij Stephen & Penelope vind je veel exclusieve merken die niet zo makkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn. Quince & Co, Cascade Eco Yarns en het bijzondere Hedgehog Fibers zijn allemaal bij Stephen & Penelope te verkrijgen. Natuurlijk zijn deze ook online te bestellen, bijvoorbeeld bij de webshop van Stephen & Penelope, maar het is voor brei- en haakprojecten toch heel belangrijk om de garen zelf te zien en te kunnen beoordelen. Met het uitgebreide assortiment en de vriendelijke hulp in de winkel weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Stephen & Penelope

Maar bij Stephen & Penelope kun je voor veel meer terecht dan alleen al je benodigdheden voor het haken en breien. Zo wordt er op de eerste zaterdag van de maand een workshop gegeven waar je kunt leren breien en vindt er in de winkel elke donderdagavond van 18.00 tot 22.00 een gezellige breiavond plaats waar je in goed gezelschap kunt werken aan een breiproject.

Stephen & Penelope

De grote officiële opening van Stephen & Penelope vindt op zaterdag 11 juli plaats van 11.00 tot 16.00 en iedereen is uitgenodigd! Je vindt Stephen & Penelope in de Nieuwe Hoogstraat 29 in Amsterdam. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00. Wil je meer weten over deze ontzettend leuke winkel of vanuit je luie stoel winkelen in hun webshop? Bezoek dan vooral de prachtige website van Stephen & Penelope.

Related Posts

Leave a Comment