World of Food: een kijkje achter de schermen

door admin

Vorige week woensdag waren wij door Miss Publicity uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij World of Food, de nieuwste foodhal in Amsterdam Zuidoost die binnenkort opent. Omdat wij al tijden in spanning afwachten tot de foodhal wordt geopend wilden wij daar natuurlijk zeker bij zijn. Vandaag lees je alles over de vorderingen wat betreft de bouw van World of Food en wat je kunt verwachten van deze nieuwste foodhal.

World of Food

World of Food is een overdekte foodcourt gebouwd in een oude parkeergarage in Zuidoost. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het conceptualiseren van de foodhal en het omtoveren van een oude garage rijp voor de sloop tot een overdekte markt van 3000 m2 waar lokale ondernemers de bezoekers kunnen laten proeven van heerlijke gerechten uit hun keuken. Het hart van de foodcourt zal ruimte bieden aan 25 lokale ondernemers en rondom deze foodcourt zijn ook diverse andere ondernemers gevestigd om het aanbod compleet te maken, waaronder studentencafé Bacchus en Flavourtown, een restaurant waar je heerlijke Japanse gerechten en barbecuegerechten kunt eten.

World of Food

De ondernemers die zich zullen vestigen in World of Food zijn al een tijd bekend en wij worden er nu al enthousiast van! Deze 25 ondernemers zijn zorgvuldig geselecteerd uit een grote groep geïnteresseerden uit Zuidoost en tezamen bieden zij de bezoekers een fantastische smaakreis over de wereld. Dat is ook precies het uitgangspunt van World of Food: bezoekers kennis laten maken met verschillende keukens en op een positieve manier de diversiteit van Zuidoost etaleren. Wij stonden natuurlijk te trappelen om kennis te maken van de lokale ondernemers en hun gerechten te proeven, maar helaas waren de meeste keukens in de foodcourt nog niet klaar voor gebruik en wordt er nog druk gewerkt aan het afbouwen van het pand. Gelukkig hebben wij wel een mooie rondleiding gehad door de foodhal en hebben we kunnen zien wat we binnenkort hier allemaal kunnen verwachten. We hebben kennis gemaakt met enkele ondernemers die ook stonden te trappelen om te beginnen. Voor een overzicht van alle ondernemers die zich zullen vestigen in de foodcourt raden we je aan om een kijkje te nemen op de website van World of Food. Hier vind je namelijk een uitgebreide beschrijving van alle ondernemers en hun keukens. Ook een echte aanrader is de serie ‘Koken voor de Wereld‘, een zesdelige NTR serie waarin je kennis maakt met de ondernemers en hun leven.

World of Food

Wel al geopend is studentencafé Bacchus, wat ons ook heel slim leek met zoveel studenten die in de buurt wonen. Bij Bacchus hebben wij een drankje gedaan voordat wij werden rondgeleid door World of Food. De grote werkzaamheden zijn gedaan, de keukens staan op hun plek, maar voor de grote opening moet nog veel gebeuren. Na de rondleiding streken we neer bij Flavourtown, een gezellig en mooi opgezet restaurant boven de foodcourt, met een eigen terras. Hier mochten wij alvast kennis maken met het menu van Flavourtown en het wijnaanbod. Wij waren enorm onder de indruk van de variëteit van het menu en alles was even smaakvol. Vooral de sushi met Sint Jacobsschelp vonden wij heel erg verrassend en lekker. Na deze proeverij mochten wij nog kennis maken met de wijnen van Villa Trasqua, een wijngaard midden in de Toscane. De wijnen van Villa Trasqua waren heerlijk en een perfecte afsluiter van deze dag.

World of Food

World of Food is gevestigd in Develstein op de rand van Diemen en Zuidoost. Deze locatie lijkt misschien niet de ideale keuze voor een foodhal, maar deze keuze is weloverwogen gemaakt. In deze wijk vestigen zich namelijk steeds meer studenten op de studentencampussen en daarnaast vind je hier ook veel kantoren. Dit betekent dat er dringend behoefte is aan een prettige plek om te eten en waar anders vind je de enorme keuze en gezelligheid dan in World of Food? Ook bevindt World of Food zich aan de rand van de woonwijken van Zuidoost en biedt het ook zeker een gezellige plek voor buurtbewoners om een bezoek te brengen en een hapje te eten. Voor bezoekers uit andere delen van Amsterdam of verder is World of Food goed bereikbaar met de auto en voorlopig is parkeren hier nog gratis, wat uitzonderlijk is in Amsterdam. Met het openbaar vervoer is World of Food goed te bereiken met de bus vanuit Amsterdam Arena.

De echte opening van World of Food zal volgens planning later deze maand plaatsvinden, maar wij durven nog geen definitieve datum te geven. Zodra wij meer weten delen wij het natuurlijk direct. Wij zijn in elk geval al heel enthousiast over deze nieuwe foodhal en wij hopen natuurlijk dat jullie met net zoveel spanning op de opening wachten als wij doen!

Related Posts

Leave a Comment