World of Food

door admin

Het foodhalvirus heeft Nederland in zijn greep en daar zijn wij van Wanderlust natuurlijk heel blij mee! We zijn al groot fan van de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam, maar de komende maanden wordt ons landje een flink aantal food- en markthallen rijker. Eén van deze foodhallen die binnenkort opent is World of Food in Amsterdam Zuidoost.

World of Food is een overdekte foodcourt in een oude parkeergarage in Zuidoost. De afgelopen maanden is dit oude pand omgetoverd tot een overdekte markt van 3000 m2 oppervlakte waar verschillende culinaire ondernemers uit Zuidoost hun gerechten zullen aanbieden aan de bezoekers. Het hart van de foodcourt zal ruimte bieden aan 25 lokale ondernemers en rondom deze foodcourt zijn ook diverse andere restaurants gevestigd om het aanbod compleet te maken. Hier vind je onder andere het Bacchus Studentencafé, Een dönerrestaurant, McDonalds, een wokrestaurant en een BBQ restaurant. Wat ons betreft heeft dit vrij weinig toegevoegde waarde, maar we begrijpen dat dit de foodcourt toegankelijk maakt voor een veel breder publiek.

‘Nog een foodhal in Amsterdam?’ We horen het jullie denken. Maar dat kan zeker in Amsterdam want er is hier meer dan genoeg animo voor meerdere foodhallen en de twee foodhallen verschillen ook enorm in aanbod. De Foodhallen in Amsterdam heeft een divers aanbod aan restaurants en is een heerlijke plek voor een hapje en drankje in een gezellige sfeer, maar World of Food spreekt een heel ander publiek aan en onderscheid zich door de het unieke aanbod van eerlijk en heerlijk streetfood uit alle windstreken. World of Food biedt in de foodhal culinaire ondernemers uit Zuidoost de kans om hun gerechten te delen met het publiek. Met deze foodhal wil de organisatie culturen met elkaar verbinden en het beste wat Zuidoost te bieden heeft presenteren aan Nederland.

World of Food

Maar wat kunnen we dan verwachten van World of Food? De ondernemers die hun gerechten zullen aanbieden bij World of Food zijn al bekend gemaakt en wij zijn er nu al razendenthousiast over! Zo kun je binnenkort bij Julianaz terecht voor de authentieke Hindostaanse keuken, zoals een portie roti (één van onze favoriete gerechten!). Varrinder Singh vestigt zich in de foodhal met zijn Noord-Indiase gerechten en voor Surinaamse soepen kun je terecht bij Supu. Bij Horn of Africa kun je genieten van de Oost-Afrikaanse keuken en bij African Kitchen van gerechten uit West-Afrika. Sukhothai Streetfood Express biedt heerlijke Thaise maaltijden en nu al één van onze favorieten is ZenZen Kosher Food, waar je vegetarische gerechten uit het Midden-Oosten kunt eten. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven bij World of Food, maar dat ontdekken we binnenkort! Wij mogen namelijk morgen aanwezig zijn bij de persbijeenkomst van World of Food en daar krijgen we alvast een rondleiding en een voorproefje van al het heerlijks van World of Food. Houd Wanderlust dus goed in de gaten want een uitgebreid verslag van ons bezoek aan World of Food volgt snel!

World of Food

De officiële openingsdag van World of Food is momenteel nog niet bekend, maar wij hopen natuurlijk morgen daar alles over te horen. Wil je meer weten over World of Food of alvast kennismaken met de ondernemers die al hun heerlijks gaan aanbieden in deze foodhal? Neem dan zeker even een kijkje op de website van World of Food.

Related Posts

Leave a Comment