De 5 leukste festivals op Bevrijdingsdag 2016

door admin

Elk jaar staan 4 en 5 mei in Nederland volledig in het teken van vrijheid. Op 4 mei herdenken we de oorlogslachtoffers en op 5 mei is het overal feest om onze vrijheid te vieren. Dit jaar vinden er maar liefst 14 Bevrijdingsfestivals plaats door het hele land dus je hoeft zeker niet verlegen te zitten om een feestje op 5 mei. Alhoewel de line-up over het algemeen overal zeer de moeite waard is zetten wij voor jullie de 5 leukste Bevrijdingsfestivals op een rij.

Bevrijdingspop Haarlem

Zoals Amsterdam voor veel mensen het epicentrum blijft tijdens Koningsdag is Haarlem nog steeds één van de meest bezochte plekken op Bevrijdingsdag. Gelukkig maakt Bevrijdingspop Haarlem ook dit jaar dit hoge verwachtingen ruimschoots waar. Op maar liefst 4 podia verspreid over het terrein vinden diverse optredens plaats van zowel lokaal talent als landelijke bekende acts zoals  Chef’Special, Fresku, Eefje de Visser, Ronnie Flex & Lil Kleine, Nielson en Jack & the Weatherman. Naast deze optredens wordt er ook een kinderfestival en een markt georganiseerd en is er ook genoeg te eten en te drinken op diverse locaties.  Ook dit jaar vindt het festival plaats in de Haarlemmerhout in Haarlem en de toegang is gratis. Het festivalterrein gaat om 12.00 uur open en het laatste optreden duurt tot ongeveer 23.45. Neem vooral een kijkje op de website van Bevrijdingspop Haarlem voor meer informatie en het volledige programma.

Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen

DefP Het Vrije Westen

In Amsterdam hoef je je op Bevrijdingsdag zeker niet te vervelen. Natuurlijk wordt hier één van de 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd, maar daarnaast vindt er nog heel veel meer plaats in en rond Amsterdam. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Vrijland Festival, het Bevrijdingsfeest bij het Homomonument en Het Amsterdams Verbond? Het Bevrijdingsfestival Amsterdam, ook wel Het Vrije Westen genoemd, vindt plaats bij de Westergasfabriek. Hier vinden optredens plaats op maar liefst 7 verschillende podia waar je artiesten treft als Eefje de Visser, Def P & Beatbusters, DeWolff en Eleonor Coco. Naast de diverse podia met live muziek is er ook een dancepodium en een jazzpodium. Naast de vele optredens wordt er ook een heuse Vrijheidsmarkt georganiseerd, is er een Kids Area op het terrein en vinden er Vrijheidscolleges plaats. Daarnaast zijn er diverse mobiele keukens aanwezig op het terrein voor een heerlijk hapje en drankje. Het Vrije Westen vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Het festival is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 23.00. Voor meer informatie over het festival en het programma neem je een kijkje op de website van Het Vrije Westen.

Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen

Dat Groningen een ontzettend leuke stad is daar is geen twijfel meer over mogelijk. Ook het Bevrijdingsfestival in Groningen is dit jaar zeker de moeite waard. Met maar liefst 6 verschillende podia valt er genoeg te zien en te beleven. Ook in Groningen is er een apart podium opgezet voor lokaal talent, maar zowel op het main stage als op diverse andere podia treden zeer bekende artiesten op als Typhoon, Ali B., The Lumineers, Kensington, The Partysquad en Broederliefde. Ook op dit festival is er een aparte kids area ingericht en vinden er Vrijheidscolleges plaats. Daarnaast zijn er diverse theateroptredens te bezoeken en is er een gevarieerd aanbod aan foodstands aanwezig op het terrein. Het Bevrijdingsfestival Groningen vindt plaats in het Stadspark en is gratis toegankelijk voor iedereen. Voor meer praktische info over het festival of een overzicht van het gehele programma kun je een kijkje nemen op de website van het Bevrijdingsfestival Groningen.

Bevrijdingsfestival Gelderland

Bevrijdingsfestival Groningen

In het centrum van Wageningen vindt het Bevrijdingsfestival Gelderland plaats. Hier vind je maar liefst 17 (!) verschillende pleinen waar van alles te beleven is, van muzikale optredens tot kindervermaak en van een markt tot diverse thema activiteiten. In Wageningen vinden optreden plaats van onder andere Gers Pardoel, Van Velzen, Sunnery James & Ryan Marciano, Kraak & Smaak en Jett Rebel. Een ijzersterke line-up dus! Ook is er veel aandacht voor lokaal talent en zijn er diverse podia gericht op specifieke doelgroepen en muziekstijlen. Voor ieder wat wils dus. Het festival vindt plaats in de binnenstad van Wageningen en is geheel gratis. Wil je meer weten over dit Bevrijdingsfestival bezoek dan zeker de website van Bevrijdingsdag Gelderland voor meer praktische informatie en een uitgebreid programma.

Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsfestival Den Haag

Ook in Den Haag mag een feest om de vrijheid te vieren natuurlijk niet ontbreken. Op 5 mei staat het Malieveld geheel in het teken van de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag. Hier treden onder andere Sunnery James & Ryan Marciano, Kenny B. en Will and the People op en natuurlijk zijn er talloze andere activiteiten georganiseerd. Op het Plein van de Vrijheid maak je kennis met diverse organisaties die een belangrijke partner zijn voor het festival en natuurlijk vindt er ook op Bevrijdingsfestival Den Haag een leuke markt plaats. Het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt plaats op het Malieveld en is, net als alle andere festivals, gratis te bezoeken. Voor een uitgebreid overzicht van het programma of meer informatie breng je een bezoek aan de website van het Bevrijdingsfestival Den Haag.

Bron foto 1: Henriëtte Guest @ http://www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl/
Bron foto 2: http://www.bevrijdingspop.nl/
Bron foto 3: http://www.hetvrijewesten.eu/
Bron foto 4: Niels de Jong @ http://www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl/
Bron foto 5: Knelis @ http://www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl/
Bron foto 6: Henriëtte Guest @ http://www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl/

Related Posts

Leave a Comment