NeighbourFood & Flea Market

De 5 leukste food- & lifestylemarkten in Amsterdam

door Wanderlust

Eerder deze maand brachten wij weer eens een bezoek aan de NeighbourFood & Flea Market op het Westergasterrein op een luie zondag en bedachten we ons hoe heerlijk het eigenlijk is om het weekend zo door te brengen. Alhoewel Amsterdam bijna uit zijn voegen barst van de leuke hotspots om te shoppen en te eten mogen ook de markten in Amsterdam zeker niet overgeslagen worden. Daarom zetten wij vandaag de 5 leukste food- en lifestylemarkten in Amsterdam voor jullie op een rij.

NeighbourFood & Flea Market

NeighbourFood & Flea Market

Iedere 3e zondag van de maand vind je op het Westergasterrein in Amsterdam één van de leukste food- en vintagemarkten van ons land, de NeighbourFood & Flea Market. Op deze markt kun je je te goed doen aan al het lekkers dat producenten van in en rond Amsterdam te bieden hebben in een heel gezellige sfeer terwijl je ontspannen slentert langs de gezellige kraampjes met mooie vintage items. Tegenwoordig is de markt ook af en toe te vinden in Den Bosch. De toegang is altijd gratis. Voor meer informatie over deze leuke en en veelzijdige markt neem je hier een kijkje.

Pure Markt

Pure Markt

De Pure Markt is een ontzettend gezellige foodmarkt waar je je ogen uitkijkt. Je vindt hier veel foodtrucks met het heerlijkste eten en diverse producenten bieden hun verse, ambachtelijke waren aan. De Pure Markt vindt bijna wekelijks op zondag plaats in en rond Amsterdam, bijvoorbeeld in het Beatrixpark, Park Frankendael of het Amstelpark in Amsterdam. Af en toe vindt de markt ook plaats op een andere locatie in het land, zoals Hilversum of Den Haag. De toegang is gratis. Voor meer informatie over de markt of de aankomende editie kun je hier een kijkje nemen.

Sunday Market

Sunday Market

De Sunday Market is een maandelijks terugkerende markt in Amsterdam waar alles draait om fashion, design en art. De markt biedt ontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen een platform om in contact te komen met het publiek en de bezoekers maken op de markt op een laagdrempelige manier kennis met een heleboel mooie ontwerpen. De Sunday Market is geïnspireerd door de diverse Londense markten als Portobello en Camden waar creativiteit en winkelen op een mooie manier samenkomt. De toegang tot de markt is altijd gratis. Kijk hier voor meer informatie over deze gezellige creatieve markt.

Local Goods Market

Dumpies en Wool & Water

De Local Goods Market is een weekendmarkt die bijna wekelijks plaatsvindt in De Hallen in Amsterdam. Op de Local Goods Market worden alleen producten verkocht die in Amsterdam ontworpen of gemaakt zijn. En dat aanbod is enorm verrassend! Of je nu op zoek bent naar vintage, lekkere hapjes, handgemaakte tassen, lokaal gebrouwen biertjes of Amsterdams design: je treft het hier allemaal. Voor meer informatie over deze fijne weekendmarkt en de aankomende editie kijk je hier.

IJ-hallen

IJhallen

Natuurlijk mag onze favoriete Amsterdamse vlooienmarkt ook niet in dit rijtje ontbreken! De ontzettend leuke vlooienmarkt bij de IJ-hallen op de NDSM-werf is de grootste van Europa en vindt om de 3 weken een weekend lang plaats in Amsterdam-Noord. In de zomer vindt de markt lekker buiten plaats op het zeer uitgestrekte terrein en in de winter in de loodsen van de werf. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt hier verkocht. Voor meer informatie over deze gigantische vlooienmarkt kijk je hier.

Bron foto 4: https://www.facebook.com/SundayMarketAmsterdam/

Related Posts

Leave a Comment