Foodhallen Amsterdam

Nieuwe foodstands in de Foodhallen

door Wanderlust

In een oude tramremise in Amsterdam-West vind je sinds 2 jaar De Hallen: een multifunctioneel centrum met een bibliotheek, hotel, bioscoop, diverse galerieën, restaurants en winkels en natuurlijk De Foodhallen. De Foodhallen was op het moment van opening een uniek concept in Nederland en heeft ondertussen al steeds meer navolging in de rest van ons land. Geïnspireerd door Mercado de San Miguel in Madrid biedt de Foodhallen een enorm aanbod aan diverse restaurants, allemaal onder één dak. Als een soort foodcourt staan de verschillende restaurants met een eigen stand in de Foodhallen en bezoekers kunnen op hun gemak rondlopen en hier en daar uitkiezen wat ze willen eten. Vanaf oktober krijgt De Foodhallen zes nieuwe restaurants en vandaag lees je welke restaurants De Foodhallen gaan verlaten en welke restaurants hiervoor terugkomen.

Foodhallen

Vanaf de opening van De Foodhallen was de invulling van de hal al tijdelijk: met enige regelmaat zouden de aanbieders in de hal afgewisseld worden om zo de bezoekers te kunnen verrassen met een regelmatig vernieuwd aanbod. Alhoewel er al enige veranderingen in de hal hebben plaatsgevonden in de laatste 2 jaar is de aankomende wissel toch wel de meest spraakmakende. Vanaf oktober kun je in De Foodhallen voortaan ook genieten van döner, taco’s en dim sum. Bij Fento geniet je van fusiongerechten geïnspireerd door Aziatische en Zuid-Amerikaanse streetfood en bij Padrón eet je seizoensgroenten die op allerlei manieren bereid zijn. Dim Sum Thing serveert, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijke dim sum en Taqueria Lima West serveert smakelijke taco’s. Pizzeria Renato’s opent nu ook een stand in De Foodhallen en voor culinaire döner kun je nu, naast een bezoek aan Donnies, ook terecht bij Pita. Maar welke stands maken dan plaats voor deze nieuwe aanbieders? Favorieten als Viêt View, The Butcher en Maza blijven in de hal gevestigd, maar Soto & Saté, Green Brothers, Godfather’s Kitchen, Filiz Manti, Wild Moa Pies en Gio Gelato zijn voor het eind van deze maand weg uit de hal. De stands van Chicks Love Donuts en Yogen Früz zijn tot eind december nog te bezoeken en verdwijnen dan ook uit de hal.

Foodhallen Amsterdam

De verwachting is dat alle nieuwe stands vanaf maandag 3 oktober te bezoeken zijn, met uitzondering van Pita die in januari zal openen. De Foodhallen zijn gevestigd in De Hallen aan het Bellamyplein 51 in Amsterdam. Wil je zelf komen proeven van de sfeer en de heerlijke nieuwe hapjes? De hal is geopend van 11.00 uur tot 23.30 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs van 11.00 uur tot 01.00 uur. Voor meer informatie over deze leuke hotspots en de standhouders kun je een kijkje nemen op de website van De Foodhallen.

Related Posts

Leave a Comment