Week van de Smaak

Week van de Smaak 2016

door Wanderlust

De Week van de Smaak is een jaarlijks terugkerende themaweek waarin de rijkdom aan smaken in eigen land wordt gevierd. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd die te maken hebben met voeding: van proeverijen tot demonstraties en van speciale menu’s tot rondleidingen. Dat belooft een smakelijke week te worden!

Dit jaar staat de Week van de Smaak geheel in het teken van Eten uit je Achtertuin. Dat kan letterlijk worden opgevat, maar je kunt het ook zien als eten uit je eigen streek, direct van de producent. Lokaal eten is steeds meer in opkomst en tijdens dit thema maak je volop kennis met de rijkdom van de Nederlandse lokale teelt en productie. Iedereen in het land kan deelnemen aan de Week van de Smaak en zijn of haar activiteit aanmelden, mits deze activiteit voldoet aan de kernwaarden van de organisatie: ambachtelijk, seizoensgebonden, duurzaam, en streekeigen. Dit jaar bestaat de Week van de Smaak en de Hoofdstad van de Smaak maar liefst 10 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd met een speciale editie. Speciaal voor dit jubileum worden de partners van voorgaande edities in het zonnetje gezet. Deze editie kun je onder andere deelnemen aan een kweeperenworkshop in Garderen, alles leren over bonen tijdens het Oogstfeest op Kasteel Amerongen, de kook- en koopzondag Let it Bean! bezoeken in Wageningen of aanschuiven bij de YFM proeverij Boeren vs Super in Groningen.

De Week van de Smaak 2016 vindt plaats van 1 tot en met 9 oktober en de activiteiten zullen door het hele land door georganiseerd worden. Voor meer informatie over de diverse activiteiten in het land of het evenement zelf kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van De Week van de Smaak.

Related Posts

Leave a Comment