Een eigen markthal voor Amsterdam

door admin

Alhoewel wij door de jaren heen steeds meer van Rotterdam zijn gaan houden blijven wij toch verknocht aan onze ‘eigen’ stad Amsterdam. Wel doen we ons best om regelmatig een bezoekje te brengen aan Rotterdam en leuke hotspots als de Fenix Food Factory en de Markthal, maar we komen hier lang niet zo vaak aan toe als we zouden willen. Voor Amsterdamse liefhebbers van de Markthal is er echter nu wel heel goed nieuws want Amsterdam krijgt nu ook zijn eigen markthal, middenin het centrum!

Natuurlijk heeft Amsterdam de laatste jaren al mooie stappen gezet op foodgebied. Zo heeft Amsterdam niet één maar twee foodhallen, namelijk de Foodhallen in Amsterdam-West en World of Food in Amsterdam Zuidoost. Maar blijkbaar is er in Amsterdam animo genoeg voor nog meer mooie initiatieven want hier komt binnenkort dus ook een eigen markthal bij. De nieuwe markthal in Amsterdam zal worden ontwikkeld op de begane grond van de Stopera in Amsterdam, direct aan het Waterlooplein. Een mooiere locatie konden wij ons eigenlijk niet bedenken! Alhoewel de plannen nog niet concreet zijn is het plan om de totale oppervlakte van 9000 m2 om te bouwen tot één open ruimte voor de markthal waarmee tegelijkertijd de toegang naar en interactie met de markt op het Waterlooplein toeneemt. In deze overdekte markthal zal men straks naar hartenlust kunnen winkelen bij diverse stands vol verse en exotische producten.

Het definitieve plan voor de nieuwe hal van de Stopera zal eind dit jaar gereed zijn en als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe markthal volgend jaar de deuren openen. Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze Amsterdamse markthal. Wij zijn in elk geval nu al razendenthousiast!

Bron foto: Edwin Walvisch

Related Posts

2 Beantwoorden

Karlien 20 juni 2016 - 8:06 am

Wat een gaaf nieuws!

Reply
Tessa 20 juni 2016 - 8:56 am

Ja, leuk he?! Wij zijn er ook heel erg blij mee :D.

Reply

Leave a Comment