World Food Day

door Wanderlust

Op Wereldvoedseldag, zondag 16 oktober, staat Rotterdam geheel in het teken van voedsel tijdens World Food Day: een groots evenement in en rond de stad waar de herkomst en toekomst van voedsel centraal staat. Er valt van alles te proeven en te beleven dus zondag moet je in Rotterdam zijn!

World Food Day

Rotterdam is één van onze meest favoriete steden in Nederland en dit komt mede door het verrassende en brede aanbod aan fantastische foodhotspots en -initiatieven. Geen wonder dus dat juist Rotterdam dit grootse evenement op Wereldvoedseldag organiseert. Op deze dag vinden er allerlei leuke activiteiten plaats in en rond Rotterdam, met het Schouwburgplein in het centrum van de stad als kloppend hart van het festival. Op en rond het plein kan men genieten van een uitgebreid programma met kookdemonstraties van Yvette van Boven en Rudolph van Veen, een gezellige foodquiz waarin ook jij jouw kennis over voedsel kunt testen en natuurlijk gezellige optredens en heerlijke hapjes en drankjes. In de schouwburg aan het plein kun je aanwezig zijn bij diverse talkshows over voeding en meepraten over keurmerken, gezond eten en vertrouwen in de voedselketen. Maar ook buiten het Schouwburgplein is genoeg te doen. Zo openen een heleboel Rotterdamse ondernemers en producenten hun deuren op deze dag om bezoekers op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met hun bedrijf en producten. Leer bijvoorbeeld zelf frietjes maken bij Bram Ladage, bekijk de Rotterdamse haven vanaf het water, ga op supermarktsafari op zoek naar verantwoorde boodschappen, ga op Urban Food fietstour, neem een kijkje op melkveehouderij Hoeve Biesland, leer alles over voeding en gezondheid in het Erasmus MC, ga mee op culinaire tocht door de Markthal en leer koken met goedkope ingrediënten van de Voedselbankbox. Zoals je ziet is het programma enorm uitgebreid en gevarieerd en is er voor iedereen wel iets leuks te beleven op World Food Day in Rotterdam.

World Food Day

World Food Day in Rotterdam vindt plaats op zondag 16 oktober van 13.00 uur tot 21.00 uur in en rond de stad en op het Schouwburgplein. Het festival is grotendeels gratis zodat het laagdrempelig is voor jong en oud, maar voor sommige excursies wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor meer informatie over het evenement, een uitgebreid overzicht van alle deelnemers en activiteiten en natuurlijk ook voor het reserveren van tickets voor specifieke excursies en plaatsen voor de gratis talkshows kun je een bezoek brengen aan de website van World Food Day.

Bron foto’s: De Buik van Rotterdam

Related Posts

Leave a Comment