24Kitchen & Cottages

door admin

Afgelopen weekend vond de eerste editie van 24Kitchen & Cottages plaats, een superleuk event waarbij je al het leuks van 24Kitchen live kon beleven. Wij mochten namens Wanderlust daarbij zijn en dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen! Vandaag lees je ons uitgebreide verslag over dit leuke event.

24Kitchen & Cottages was een unieke samenwerking tussen de kookzender 24Kitchen en Center Parcs. Van 17 tot en met 20 april vond het event plaats op Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Bezoekers konden een arrangement boeken waarbij ze in een cottage op De Eemhof verbleven en gebruik konden maken van de faciliteiten van het park en tevens toegang kregen tot het 24Kitchen event. Tijdens dit event kregen de bezoekers de unieke kans om kennis te maken met de leuke chefs van 24Kitchen door hun het hemd van het lijf te vragen of een kookcollege of workshop te volgen van de chefs.

24Kitchen & Cottages

Tijdens het weekend vond er op diverse momenten een ‘Vraag ‘t de chef’ plaats waarbij je alle vragen aan de bekende chefs kon stellen. Had je een dringende kookvraag of wilde je jouw favoriete chef graag een vraag stellen? Dat kon allemaal. De kookcolleges gaven bezoekers de mogelijkheid om allerhande kookadvies in te winnen van de chefs. Rudolph van Veen leerde de aanwezigen alles over chocola, Angélique Schmeinck leerde je de kunst van smaakcombinaties en Giovanni Camanita legde voor eens en voor altijd de do’s en don’ts van de Italiaanse keuken uit. Ook Andy McDonald, Danny Jansen, John Gerdsen, Estée Strooker, Mounir Toub en Roberta Pagnier gaven een kookcollege en deelden hun kennis met de aanwezigen.

24Kitchen & Cottages

De workshops boden ook een fantastische gelegenheid om te leren van de chefs van 24Kitchen. Corria Houthuizen gaf op diverse momenten een wijnworkshop waarin men leerde over de karakteristieken van de verschillende druivenrassen en wijnsoorten. Mounir Toub leerde de aanwezigen hoe je zelf harissa maakt en hoe je een krab kunt schoonmaken en bereiden leerde je van Angélique Schmeinck. Daarnaast waren er ook workshops waar je pasta, pesto, asperges, dressing of hartige macarons leerde maken. Wij hadden het geluk dat we de workshop van Mounir Toub mochten bijwonen. De workshop was heel erg leuk al lag de druk erg hoog want Mounir kan een zelfgemaakte harissa in een mum van tijd bereiden en wij rommelden maar wat aan met de vijzel (en verlieten de zaal met instant spierpijn van het harde werken). Gelukkig nam Mounir ruimschoots de tijd om iedereen te helpen en van advies te voorzien. Hij liep na iedere stap in het gerecht de zaal in om even een kijkje te nemen bij de aanwezigen en ging pas door met de volgende stap als iedereen er klaar voor was. Ondertussen maakte hij een praatje en aan eind van de workshop maakte hij een selfie met de hele groep en kon iedereen bij hem terecht met vragen en voor foto’s. Wat een ontzettend aardige en leuke man en wat een leerzame ervaring!

24Kitchen & Cottages

Natuurlijk was er nog genoeg te doen tijdens het event buiten de workshops, kookcolleges en Q&A’s om. Op vrijdagavond was er een vrijmibo georganiseerd om het weekend feestelijk te beginnen en op zaterdag was er een gezellige feestavond. Er werden in de cinema diverse foodfilms getoond tijdens het weekend en het weekend werd afgesloten met een Battle of the Chefs en een tombola. Tijdens de Battle of the Chefs konden de bezoekers het opnemen tegen de chefs tijdens een kookrace. Een ontzettend leuke manier om het weekend af te sluiten als je het ons vraagt. Daarnaast vond er op zaterdag een foodtruckfestival plaats en was er op zondag een delicatessenmarkt.

24Kitchen & Cottages

En dan komen wij aan bij het enige punt van het weekend waar wij misschien wat meer van hadden verwacht: het foodtruckfestival en de delicatessenmarkt. Wij vonden het enorm jammer dat er verder op het park niet zoveel te beleven was op foodgebied, het was leuk geweest als er diverse stands aanwezig zouden zijn geweest waar je terecht kon voor een hapje en drankje. Nu was die gelegenheid er niet echt: er waren op zaterdag niet heel veel foodtrucks aanwezig en op zondag was er helemaal geen aanbod op de delicatessenmarkt. Wellicht een aandachtspunt voor de volgende editie? Wij hopen namelijk van harte dat die er komt want het 24Kitchen & Cottages event is een unieke belevenis en een echte must visit voor foodies!

Related Posts

Leave a Comment