IJspressi

door admin

Zoals jullie misschien wel weten komen wij graag in Almere om een middagje te shoppen. De stad is overzichtelijk en heeft een aantal heel leuke winkels, waaronder Hard Bitten & the Others, waar wij al eerder over schreven. Een vaste stop tijdens een shopdagje in Almere is voor ons altijd IJspressi, tegenover de Grote Markt in Almere. Je drinkt hier de heerlijkste koffie en het is bij IJspressi het hele jaar door ijstijd!

Wij van Wanderlust zijn gek op koffie! Maar dan wel goede koffie en dat is niet altijd even makkelijk te vinden. De hippe koffietentjes schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en daar komen wij dan ook graag om een kopje koffie te drinken, maar één van onze favorieten blijft toch wel IJspressi in Almere. Waarom? Omdat de koffie hier echt met liefde en aandacht wordt gemaakt en ze hier van elk kopje koffie een feestje maken. Natuurlijk kun je hier een espresso of cappuccino bestellen, maar doe eens gek, want op de kaart staat zoveel lekkers! Een persoonlijke favoriet is de Buon Giorno, een cappuccino met honing en vanille. Maar ook de Sneeuwwitje, cappuccino met gesmolten witte chocolade, de Latte Caramella en de Latte Nocciola zijn echte aanraders. Natuurlijk hebben we nog niet alle soorten koffie geprobeerd, maar voel je vrij om ons een nieuwe koffie aan te raden :). Natuurlijk hebben ze ook allerlei lekkernijen voor bij de koffie, zoals carrotcake, cheesecake, chocoladetaart of allerlei koekjes. Mocht je niet zo gek zijn op koffie (bijna ondenkbaar, maar het is mogelijk) dan hebben ze ook diverse soorten verse chocolademelk op de kaart staan en diverse soorten thee van Teabar Amsterdam.

wanderlust-blog.nl/ijspressi

IJspressi zou geen IJspressi heten als ze hier niet een enorm assortiment aan heerlijk ijs zouden hebben. Het ijs wordt bereid door Marx O’ Larry’s, een klein familiebedrijf in Heemskerk. Je vindt hier een enorme selectie ijssmaken welke regelmatig wisselt, van traditionele smaken als vanille en banaan tot spannende en nieuwe smaken als gember-maanzaad en drop. Ook verkopen ze hier een ruime selectie sorbetijs, op basis van water en fruitpuree, en bieden ze zelfs suikervrij ijs aan.

wanderlust-blog.nl/ijspressi

IJspressi ligt tegenover de Grote Markt en is daarom heel centraal gelegen tijdens een dagje shoppen in Almere. De winkel is gezellig opgezet met aan weerszijden een bar, de ene zijde voor de koffiebar en de andere zijde voor de ijsbar. Bestellingen kun je doorgeven aan de bar en dan wordt de koffie vers bereid en naar je toegebracht. IJspressi heeft ook een leuk spaarsysteem waarbij je bij iedere bestelde koffie spaart voor een gratis koffie. Erg leuk als je hier regelmatig komt.

IJspressi bestaat deze maand alweer 5 jaar en natuurlijk moet dat gevierd worden! De feestweek wordt op zondag 8 maart tussen 12.00 en 18.00 ingeluid met gratis espresso en cappuccino voor de klanten en gedurende deze week zijn er allerlei leuke prijzen te winnen, waaronder zelfs 55 bollen ijs! De feestweek wordt afgesloten op 15 maart met live muziek op de Grote Markt en bollen ijs voor 50 cent. Dat lijkt mij zeker wel een bezoekje waard toch?

Je vindt IJspressi in Almere aan de Schutterstraat 44. De winkel is 7 dagen per week open:
Maandag    12.00 – 18.00
Dinsdag      10.00 – 18.00
Woensdag  10.00 – 18.00
Donderdag 10.00 – 21.00
Vrijdag        10.00 – 18.00
Zaterdag     10.00 – 18.00
Zondag        12.00 – 18.00
Sinds 2013 heeft IJspressi ook een filiaal bij busstation Almere Oostvaarders, waar je ijs en koffie to go kunt halen. Deze kiosk is momenteel gesloten in verband met een herfst- en winterstop, maar nu het lentezonnetje weer begint te schijnen zal het niet lang meer duren voordat ook dit filiaal weer opent.

Bron foto 1: IJspressi
Bron foto 3: IJspressi

Related Posts

Leave a Comment