Inconcept

door Wanderlust

Tijdens onze terrassentour in Rotterdam brachten wij ook een bezoekje aan de ontzettende mooie pop-up shop Inconcept, een conceptstore waar ontwerpers een platform krijgen om hun designs te promoten en te verkopen, maar ook de ruimte krijgen om te werken. Inconcept is een winkel, atelier en eetcafé in één en is zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

De Inconcept winkel is vorig jaar geopend en is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende creatieve mensen uit Rotterdam en omstreken. Met de winkel hopen zij (opkomende) designers een platform te bieden om hun creativiteit te delen met het grote publiek. Inconcept wil met de winkel een gevoel creëren van een live magazine waar geïnteresseerden door heen kunnen wandelen en kennis kunnen maken met nieuwe ideeën en ontwerpen. De conceptstore wordt gerund door freelancers met hun eigen bedrijf, maar het oorspronkelijke idee voor de conceptstore kwam van Evana Kuik, zelf ontwerpster van mannenkledinglijn Evan Menswear, waar je de producten ook van in de winkel kunt vinden.

Inconcept

De winkel heeft een industriële uitstraling en deed ons daardoor denken aan de Local Goods Store in Amsterdam, vooral qua oppervlakte en opzet. Alle producten krijgen volop ruimte en aandacht en dat maakt winkelen hier heel prettig. De winkel heeft twee etages. Op de begane grond is ruimte voor het aanbod van de designers en op de tweede etage bevindt zich een eetcafé en is een expositieruimte voor de werken van de kunstenaars.

Inconcept

Maar wat vind je dan bij Inconcept? Het aanbod is veel te divers om het even kort samen te vatten, maar je kunt hier zeker een verrassende collectie mannen- en vrouwenkleding vinden en ook een divers aanbod aan tassen, sieraden, schoenen, kunst, interieuritems, boeken, vintage en zelfs fietsen. Het aanbod en ook de exposities van de kunstenaars wisselen regelmatig om meerdere designers een kans te geven op een platform op deze fantastische locatie.

Inconcept

Je vindt de Inconcept winkel in Rotterdam aan de Coolsingel 83. De winkel is 7 dagen per week geopend. Het is een pop-up store, maar hoe lang de winkel nog geopend blijft is op dit moment niet bekend. Wil je meer weten over Inconcept of een kijkje nemen in hun webshop bezoek dan zeker even hun website.

Related Posts

Leave a Comment