Sir Hummus

door Wanderlust

Amsterdam is een nieuw restaurant rijker, en wat voor één! Sir Hummus is ’the place to be’ voor de beste hummus ooit en dat moesten wij natuurlijk met onze eigen ogen zien en proeven!

Sir Hummus is opgezet door Guy en Dori, twee broers die er een persoonlijke missie van hebben gemaakt om de beste hummus te maken. Ze begonnen in 2012 in Londen door hun hummus te verkopen op markten en andere gelegenheden. Daarna zijn ze doorgetrokken naar Amsterdam en hebben ze besloten zich hier te vestigen met een winkel enkel en alleen gericht op de verkoop van hun hummus. Hun missie? Amsterdammers kennis te laten maken met deze heerlijkheid.

Sir Hummus is nog maar net geopend en het was nu al een enorme drukte in het kleine restaurantje aan het Van der Helstplein. Gelukkig konden we een fijn plekje vinden en zelf ervaren waarom het hier zo kort na opening al zo’n druk is.

Het menu is eenvoudig, het is hummus en niets anders. Ik kan je verzekeren dat dit helemaal niet erg is, want je eet hier echt de beste hummus ooit. De hummus kan tevens geserveerd worden met ‘slowcooked beef’ of met een ‘magic egg’. Wij kozen eensgezind voor de hummus met ‘slowcooked beef’, want man, wat zag dat er heerlijk uit. We werden absoluut niet teleurgesteld want we hebben heerlijk gegeten tot we vol zaten, en toen nog een beetje omdat het te lekker was om te laten staan.

wanderlust-blog.nl/sir hummus

Je vindt Sir Hummus aan het Van der Helstplein 2 in Amsterdam. Je kunt hier gezellig plaatsnemen aan de bar aan het raam of aan één van de tafeltjes, maar de ruimte is beperkt. Natuurlijk kun je hier ook maaltijden afhalen of een bakje hummus mee naar huis nemen. Het restaurant is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.30 en op zondag van 12.00 tot 17.00. Let op: de openingstijden zijn een indicatie. Als Sir Hummus uitverkocht is sluiten ze eerder.

Related Posts

Leave a Comment