Spaarndammer Souk

door Wanderlust

Aankomend weekend vindt alweer een nieuwe editie van de Spaarndammer Souk plaats: een gezellige buurtbraderie waar iedereen voor is uitgenodigd. Shop bij de gezellige kraampjes, proef al het lekkers dat de buurtbewoners hebben gekookt en geniet van de fijne sfeer.

Spaarndammer Souk

De braderie is een buurtevenement voor jong en oud waar een plek is voor iedereen. De naam souk komt uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en verwijst naar een open marktplaats. De Spaarndammer Souk wil de sfeer en functie van deze traditionele souk naar Amsterdam halen en biedt voor buurtgenoten en ondernemers een podium om hun waren en kunsten te delen, elkaar te ontmoeten en mensen met elkaar te verbinden. Op de markt staan bijna 40 kraampjes met allerlei mooie zelfgemaakte, bijzondere of smakelijke producten. Diverse buurtbewoners laten de bezoekers ook kennismaken met hun specialiteiten en je kunt aan één van de lange tafels aanschuiven om te genieten van al dit lekkers. Voor de kleintjes is kinderkunstcollectief Zeezelaar aanwezig om verhalen te maken en zowel de kinderen als de volwassenen kunnen genieten van optredens van verschillende artiesten die optreden.

Spaarndammer Souk

De Spaarndammer Souk vindt plaats op zondag 11 december van 12.00 uur tot 18.00 uur op het Suikerplein in Amsterdam. De entree is gratis en iedereen is welkom. Voor meer informatie over de braderie kun je een kijkje nemen op de website van de Spaarndammer Souk.

Bron foto’s: Spaarndammer Souk

Related Posts

Leave a Comment