Talamini

door admin

Alhoewel de zomer nu toch echt tot een eind komt hebben wij nog een ontzettend goede tip voor een ijssalon. Liefhebbers van Italiaans ijs mogen namelijk Talamini in Deventer niet missen! Talamini bestaat al sinds 1892 en wordt alom geroemd vanwege hun heerlijke ijs en hun fantastische locatie. Absoluut een bezoek waard dus! Vandaag lees je op Wanderlust alles over deze leuke hotspot.

Talamini

De familie Talamini komt oorspronkelijk uit Italië en is begonnen met een enkele ijskar. In 1933 belandde de familie in Deventer en sinds 1965 is de ijssalon van Talamini gevestigd op de huidige locatie aan de Brink in Deventer. De ijssalon is daar ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld, al valt deze op het eerste gezicht niet heel erg op. Hun reputatie snelt ze echter vooruit waardoor het in de zaak en op het terras in het seizoen altijd erg druk is.

Talamini

De reden dat Talamini de grootste ijssalon ter wereld wordt genoemd is omdat de zaak bestaat uit een 120 meter lange en relatief smalle aaneenschakeling van panden van de Brink tot de Grote Overstaat in Deventer. Van de ijssalon zelf wandel je door naar achter door diverse ruimtes met gezellig zitplaatsen, speelplaatsen voor kinderen en prachtige binnentuinen. Er is ruimte voor wel 500 personen aan de tafeltjes in de zaak en dat is ruimschoots meer dan je van de meeste ijssalons kunt zeggen.

Talamini

Het aanbod van Talamini is enorm uitgebreid. De ijssalon biedt meer dan 35 verschillende smaken aan, van de klassiekers vanille, aarbei en banaan tot spannende smaken als strawberry cheesecake, stroopwafel en yoghurt pecannoten honing. De ijssoorten van Talamini zijn te onderscheiden in pura frutta, panna en sorbet. De pura frutta smaken, onder andere aardbeien, citroen, framboos, mango en bosvruchten, bestaan uit 100% puur fruit en zijn zonder toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen. Het sorbetijs wordt gemaakt op waterbasis en de panna ijssoort heeft als hoofdbestandsdeel melk. Naast de talloze ijssmaken heeft Talamini ook een uitgebreid aanbod aan coupes, zoals de Caramello, Choco Mango, Banana Royale, Nutella Bella of de Fragola Speciale. Ben je toch niet zo in de stemming voor ijs dan kun je natuurlijk ook plaatsnemen op het terras of in de prachtige binnentuin voor een kop koffie en een panini.

Talamini

Je vindt de ijssalon op de Brink 103 in Deventer. Het ijs van Talamini wordt ook op diverse andere plekken in en rond Deventer verkocht. Voor overige verkooppunten en meer informatie over de zaak kun je een kijkje nemen op de website van Talamini. De zaak is nog geopend zolang het mooi weer is dus vlug nog even naar Deventer dus voor een heerlijk ijsje van Talamini en natuurlijk een bezoek aan de vele andere leuke hotspots in Deventer.

Related Posts

Leave a Comment