Baladi

door admin

Tijdens de Foodtour door Den Haag van Bites & Stories waar wij vorige maand voor waren uitgenodigd ontdekten we wederom wat een ontzettend leuke stad Den Haag wel niet is en hoeveel leuke hotspots er nog steeds te ontdekken zijn. Eén hotspot waar wij direct groot fan van waren en die we graag met jullie willen delen is Baladi, een Libanese bakkerij waar je echt de heerlijkste manouche kunt eten.

Baladi

Baladi is een Libanees manouche restaurant dat sinds vorig jaar geopend is in Den Haag. Het restaurant is via crowdfunding tot stand gekomen en sinds de opening al een echte publiekslieveling in Den Haag. Geen wonder natuurlijk want bij Baladi serveren ze heerlijke gerechten en bieden ze een menu aan dat in Nederland nog bijna nergens te krijgen is.  Natuurlijk wordt de Libanese keuken steeds populairder in Nederland, maar manouche zijn wij eigenlijk alleen maar tegengekomen op de Markt van 1001 Smaken tot we bij Baladi binnenstapten, waar ze vers gemaakt worden in hun eigen enorme oven die ze speciaal voor dit restaurant hebben laten verschepen naar Nederland.

Baladi

Maar wat eet en drink je hier zoal? De grootste publiekstrekker van Baladi is natuurlijk de manouche. Manouches zijn traditionele Libanese platbroden die worden geserveerd met diverse heerlijke toppings zoals kaas, za’atar, labneh, spinazie, hummus of gehakt. Je kunt ervoor kiezen om jouw manouche vegan of glutenvrij te laten maken tegen een kleine extra bijdrage en daarmee zijn manouches voor een groot publiek de ultieme heerlijke en gezonde snack of maaltijd. Naast manouches kun je hier ook terecht voor diverse Libanese zoete lekkernijen, zoals knefeh, meghli en sfouf, en heerlijke drankjes als ayran, limonade en jallab.

Baladi

Wij zijn enorm groot fan van Baladi en weten niet hoe snel we weer eens terug moeten naar Den Haag om hier weer een hapje en drankje te doen. En niet alleen kun je hier heerlijk eten en drinken, er hangt ook een fijne en vriendelijke sfeer en Baladi is ook nog eens heel erg betaalbaar: een overheerlijke manouche is al verkrijgbaar vanaf €3,- en een koud drankje daarbij al vanaf €1,50. Je vindt Baladi in Den Haag aan de Torenstraat 95, in het centrum vlakbij Paleis Noordeinde. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag van 09.00 tot 18.00 (op donderdagavond tot 20.00). Wil je meer weten over dit fijne restaurant of een kijkje nemen op de menukaart? Bezoek dan de website van Baladi.

 

Related Posts

Leave a Comment