Van Rossum’s Koffie

door admin

Als je een dagje gaat shoppen in Zutphen en een bezoek brengt aan de vele leuke winkels daar, zoals De Hibou en Hippe Dingen, dan wil je natuurlijk ook ergens een pitstop maken voor een heerlijk hapje en een echt goed kopje koffie. Gelukkig kan dat bij Van Rossum’s Koffie: een koffiespeciaalzaak in het centrum van Zutphen waar je geniet van eerlijke en heerlijke koffie.

Van Rossum's Koffie

Middenin het gezellige centrum van Zutphen vind je de ontzettend gezellige zaak van Van Rossum’s Koffie. Deze koffiespeciaalzaak verkoopt vooral Colombiaanse koffie die op eerlijke en ecologisch verantwoordelijk manier geproduceerd is. De eigenaars van Van Rossum’s Koffie zijn zelf naar Colombia gegaan om de boeren te bezoeken waar zij de koffie van inkopen. Zo konden ze ter plaatse zien hoe er wordt omgegaan met de natuur en hoe de medewerkers worden behandeld. Ze hebben echt kennis van hun producten en weten ook het verhaal achter hun koffie te vertellen.

Bij Van Rossum’s Koffie schenken ze veel verschillende soorten koffie. Zo maken ze hier een heerlijke espresso, cappuccino, flat white, cortado en caffè lento, maar ook fantastische slow coffee. Slow coffee is de benaming voor diverse soorten en methoden filterkoffie. Bij Van Rossum’s Koffie maken ze slow coffee met onder andere de Chemex, Aeropress, Cafetiere of V60. Voor deze filterkoffie kan worden gekozen voor diverse soorten koffiebonen uit het assortiment. Ook het theemenu is erg uitgebreid en bestaat uit diverse soorten zwarte, groene, rooibos en kruidenthee. De thee wordt gezet van losse thee en is veelal biologisch.

Van Rossum's Koffie

Naast het heerlijke en uitgebreide koffiemenu kun je natuurlijk ook iets lekkers bij de koffie bestellen. Het aanbod aan gebak verschilt dagelijks. Tijdens ons bezoek hadden bezoekers de keuze uit onder andere appeltaart, kwarktaart, citroentaart of een kokosbal. De taarten die ze serveren zijn afkomstig van Ursel uit Zutphen, de koekjes van Bakkerij Jolink uit Zutphen en de handgemaakte, glutenvrije bonbons van Chocolaterie Magdalena uit Wichmond. Van de koffie tot de zoete lekkernijen, alles wordt met zorg en aandacht gemaakt en dat proef je.

In de zaak wordt het uitgebreide koffie- en theeassortiment ook verkocht. Daarnaast kun je hier ook terecht voor koffieapparaten, koffiemolens, thee accessoires en diverse andere benodigdheden voor de echte koffieliefhebber. Naast dit uitgebreide assortiment in de zaak zelf hebben ze ook een eigen webshop waar deze producten ook te bestellen zijn. In de webshop worden ook diverse soorten koffie en thee verkocht waar in de winkel ook mee gewerkt wordt.

Van Rossum's Koffie

Je vindt Van Rossum’s Koffie aan de Turfstraat 10 in het centrum van Zutphen. De zaak is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en iedere laatste zondag van de maand van 12.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de zaak, het verhaal achter de koffie en de webshop kun je een bezoek brengen aan de website van Van Rossum’s Koffie.

Related Posts

Leave a Comment